Käsityöpaja

Ilo omasta osaamisesta on ihana elämys! Kädentaitokursseilla saa monipuolisen materiaalin ja opastuksen avulla luotua jotain ihan uutta, omilla käsillä. Ihan parasta  ajanviettoa myös ystävien kesken!

Alla esimerkkejä kurssivalikoimasta

Risupunonta

Koivurisuista ja punontalangasta syntyy monenmoista! Köynnöstukia, amppeleita, koreja, erilaisia hahmoja tai vaikka kuistin matto. Punonnassa käytettävä riisu on tuoretta. Se kestää vääntelyä ja muotoutuu helposti metallilangan avulla.

Kurssin kesto 2-3h

Kranssikurssi

Vuodenaikojen tai teemojen mukaisia koristeita sisä- ja ulkotiloihin. Materiaaleina koivun, pajun ja havujen oksat, heinät, kävyt ynnä muu luonnonmateriaali. Koristeina erilaisia kuivattuja hedelmiä ja kasveja, nauhoja ja valmiita koristeita. Työvälineinä sidontalangat ja liimapyssyt. 

Kurssin kesto 1.5-3h

Hyönteishotellikurssi

Pelastetaan pömpiäiset! Vanhat puiset laatikot ja säilykepurkit kierrätetään hyönteisten pesimispaikoiksi. Täytteiksi oksia, käpyjä, kaislaa ynnä muuta sopivaa materiaalia ja kas uudet luksushotellit ovat valmiita houkuttelemaan pihaan uusia pölyttäjiä!

Kurssin kesto 1,5-3h

Voiveitsikurssi

Vuolemalla oma voiveitsi. Materiaalina kotimaista puuta valmiina aihioina. Vuolemalla ja hiomalla valmistetaan voiveitsiä tai lastoja oman maun mukaan. Valmiit esineet kyllästetään ruokaöljyllä. 

Kesto n 15,-2 h 

Unisiepparikurssi

Luonnonmateriaaleja ja mm vanhoja pitsejä hyödyntäen kootaan intiaaniperinteen mukainen hyvän unen tuoja tai koriste seinälle tai kattoon. Sieppariin kiinnitetään oman maun mukaan, sulkia, käpyjä, kauniita oksia ja helmiä. 

Kesto 2-3h

Metallilankakurssit

Metallilanka on mahdottoman monipuolinen materiaali. Se taipuu koristeiksi ja käyttötavaroiksi (koreiksi, astioiksi, naulakoiksi), koruiksi ja kirjoitetuiksi teksteiksi tai kolmiulotteisiksi hahmoiksi. Metallilankatöiden koristeeksi tai ripustukseen sopii mainiosti kauniit kivet tai käppyräiset oksat. Materiaaleina käyttötarkoitukseen sopivat eripaksuiset ja-päällysteiset metallilangat ja -verkot. Korujen teossa käytössä myös alasin ja koruvasara.

Kesto 2-3h

Koristekurssit teeman mukaan

Koristekursseilla valmistuu ko teeman mukaisia koristeita oveen, seinille, kattaukseen tai kuusen oksille. Materiaaleina erilaiset uusiokäyttöön soveltuvat puu- ja metalliesineet ja luonnosta löytyvät materiaalit höystettynä erilaisilla valmiilla koristeilla ja helmillä. Teemaesimerkkejä: Joulu, pääsiäinen, Halloween

Kesto 1-3h

Maalauskurssi luonnossa tai sisätiloissa

Matalankynnyksen maalauskurssilla perehdytään akryyli- ja akvarellimaalauksen maailmaan rennolla otteella. Maalataan isolla sienellä ja silmät kiinni. Nautitaan ympäröivästä luonnosta ja tunnelmasta, sekoitellaan lempivärejä ja katsotaan minkälaisia kuvia sisältä kumpuaa. Maalauspohjina myös kiviä ja vanhoja lautoja. Päästä luovuus valloilleen!

Kesto 2-8h

Korukurssit

Kurssilla perehdytään korujen valmistamisen tekniikoihin valitun teeman mukaan. Tekniikoita löytyy myös ihan aloittelijoille! Kurssilla voi syntyä korvakoruja, rannekoruja, riipuksia, sormuksia, avainnauhoja ja heijastimia. Koruja voidaan tehdä myös omista vanhoista koruista tuunaamalla. Materiaalien kirjo vaihtelee muttereista hiottuihin  lasikristalleihin ja makeanveden helmiin.  

Kesto 1,5-3h